Invitation til lancering af LIKE – University of Copenhagen

Home > Activities > Invitation til lanceri...

Invitation til lancering af LIKE

Digital (Ud)dannelse (D.U.D.E.) og Center for Information og Boblestudier (CIBS) inviterer til lancering af bogen LIKE.

Ved bogreceptionen præsenterer Vincent F. Hendricks og Camilla Mehlsen bogen LIKE og Digital (Ud)dannelse - D.U.D.E.

Alle deltagere vil få et gratis eksemplar af bogen.

Arrangementet er åbent for alle, men kræver tilmelding senest den 25/2-2019 til Ditte Dyrgaard.

Talere

  • Medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen og professor Vincent F. Hendricks (Københavns Universitet)
  • Direktør for TrygFonden Gurli Martinussen
  • Anders Morgenthaler, tegner
  • Digital ambassadør Ida Højrup Petersen

Om D.U.D.E og LIKE

LIKE – klik her hvis du vil vide, hvad du ”synes godt om”  er én ud af fire leverancer i D.U.D.E-programmets samlede indsats for at styrke den digitale dannelse og uddannelse i grundskolens udskoling og i de gymnasiale uddannelser.

Bogen er redigeret af medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen og professor Vincent F. Hendricks (Københavns Universitet).

LIKE skal give unge anledning til at diskutere og reflektere over de udfordringer, som informationstidsalderen afføder, på et teoretisk og forskningsbaseret grundlag, der samtidig er tæt på de unges eget liv. Bogen behandler emner som de til daglig konfronteres med: normer online, digital påvirkning, ansigtsløs kommunikation, billeddeling, shitstorme, opmærksomhedsøkonomi, digitale forstyrrelser, fake news og misinformation, det postfaktuelle samfund og meget mere.

LIKE kan anvendes i fag som dansk, sprogfagene, samfundsfag, historie, psykologi, filosofi, matematik, hvor den både kan bruges i enkelt- og tværfaglige undervisningsforløb.

De tre resterende leverancer i D.U.D.E består af et ambassadørkorps, en online-platform samt en forældreinvolveringspakke, som alle vil blive rullet ud i løbet af 2019-20. D.U.D.E er finansieret af TrygFonden og har til huse på Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet, hvor det ledes af Vincent F. Hendricks og centeradministrator Amanda Houmark. CIBS er finansieret af Carlsbergfondet og det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet.

Læs mere om D.U.D.E. og download bogen gratis