Carlsbergfondet lancerer ny videoserie – University of Copenhagen

Home > News > Carlsbergfondet lancer...

20 March 2019

Carlsbergfondet lancerer ny videoserie

Videoerne, der primært henvender sig til videnskabsinteresserede unge, lanceres den 20. marts ved et event på H.C. Ørsted Gymnasium på Frederiksberg med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher. Ved eventet vil elever se et udpluk af filmene, og Carlsbergfondets Semper Ardens-forskere, Professor Vincent F. Hendricks og professor Jacob Friis Sherson, vil tale med eleverne om videoerne.

Formålet med Stay Curious-videoserien er primært at fange især de unges opmærksomhed og vække deres nysgerrighed for videnskaben og dens betydning. Videoformaterne imødekommer et stigende behov for at udvikle nye formidlingsformer i en stadig mere fragmenteret medievirkelighed, hvor det er svært at trænge igennem den uanede mængde af informationer, som vi bliver eksponeret for på diverse medieplatforme. Serien benytter sig bl.a. af en kortfattet og let forståelig sproglig stil med visuelle effekter, som appellerer til især unge, der henter meget af deres information på eksempelvis YouTube. Som sådan er videoerne et forsøg på at række ud til unge i et format, som de allerede kender fra deres færden på elektroniske platforme.

Hele videoserien kan tilgås i et særligt univers på Carlsbergfondets hjemmeside: staycurious.carlsbergfondet.dk